Наркомани са откраднали GPS-а на британския посланик?
Наркомани са откраднали GPS-а на британския посланик? / снимка: DarikNews.bg, архив
Наркомани са откраднали GPS-а на британския посланик?
51282
Наркомани са откраднали GPS-а на британския посланик?
  • Наркомани са откраднали GPS-а на британския посланик?

Няма задържани за кражбата от автомобила на британския посланик у нас Джонатан Алън. В неделя следобед крадците са строшили страничното стъкло на „Ланд Рoувър” и са взели GPS- системата. Колата е с дипломатически номер.

„За съжаление случаят е много неприятен. Всички посегателства върху чужди граждани, рефлектират върху имиджа на България”, коментира пред Дарик шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Според него вероятният извършител на кражбата е от малцинствата, или е наркозависим.

Джонатан Алан бе няколко седмици в Пловдив в дома на бизнесмена Костадин Стойчев и съпругата му, която е учителка по английски. Британското външно министерство задължава своите дипломати да изучават езика, нравите и обичаите на държавата, в която са не чрез курсове, а настанявайки се временно при някое обикновенно семейство.

За кражбата британският посланик сам написал в социалната мрежа Twitter. На стената си той пише, че това е трета кражба на системата му за ориентиране, като предишните са били във Великобритания.

Още новини от Пловдив