Наркодилърът рожденик остава за постоянно в ареста
Наркодилърът рожденик остава за постоянно в ареста / netinfo

Варненският наркодилър Венцислав Цанев, от автомобила на който криминалистите иззеха над 300 грама хероин и електронна везна, остава за постоянно в ареста, определи състав на Окръжния съд.

Цанев "отпразнува" двайсет и седмия си рожден ден в съда, а след това бе отведен под конвой в следствения арест. Магистратите се съобразиха със събраните до този момент доказателства - разпити, свидетелски показания, протоколи за оглед и изземване, от които може да се направи обосновано предположение, че именно Цанев е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Въпреки че не е осъждан и няма данни за висящи наказателни производства, Варненският окръжен съд определи арест за Венцислав, защото електронната везна, иззета при обиска навежда съда на извода, че той разпространява наркотичното вещество.

Наказанието, което законът предвижда за такова престъпление, е от 3 до 12 години затвор. Това обстоятелство, както и голямото количество дрога, кара съдът да направи извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение, Венцислав Цанев може да се укрие или да извърши друго престъпление. Ако бъде обжалвано, определението на окръжния съд ще се гледа от въззивна инстанция на 8 май от 11 часа.