Наркодилъри с постоянна килия след репортаж
Наркодилъри с постоянна килия след репортаж / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Петричаните Андрей Велков-Бешко и Димитър Перусанов-Вичо, които бяха заснети от телевизионен екип в момент на пласиране на кокаин, вече са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Определението постанови в късния следобед благоевградският съдия Маргарита Коцева.

Андрей и Димитър бяха доведени в Окръжния съд под засилен полицейски конвой. Двамата млади мъже станаха криминални герои във филм на журналистите Миролюба Бенатова и Иван Георгиев на 14 юли. Тогава те са снимани със скрита камера, а кадрите красноречиво говорят, че са продали 1,467 грама кокаин, изтъкна пред съда прокурор Весела Стоилова.

Два дни след излъчване на филма прокуратурата в Благоевград се самосезира и срещу петричаните Андрей и Димитър бяха образувани предварителни производства. По надлежен начин телевизионният екип предал записите от заснетите кадри и пакетчето с кокаин по искане на антимафиотите за извършване на експертизи.

"По делото липсват данни относно авторството на престъплението. По какъв начин би могло да се докаже от държавното обвинение, че пакетчетата с наркотичното е именно това, което е купено от клиентите-журналисти Иван Георгиев и Добромир Иванов. Ако дилърите са пласирали дрога, то те щяха да напуснат страната или да се укрият веднага след излъчения репортаж", изтъкнаха адвокатите на обвиняемите Пенко Ненов и Албина Анева.

Андрей Велков има три присъди в досието си. Осъждан е условно за трафик на хора през граница, за отвличане и кражба. Димитър Перусанов е лежал в затвора една година и три месеца преди време по дело за пласиране и държане на наркотично вещество, сочи справка на благоевградската прокуратура.

Телевизионните дилърите имат възможност да обжалват ареста си на 16 септември пред Софийския апелативен съд.

Други новини от Благоевград