Наркодилъри пребиха двама полицаи в пловдивско село
Наркодилъри пребиха двама полицаи в пловдивско село / снимка: DarikNews.bg, архив

Двама полицаи са били пребити днес в пловдивското село Златитрап при операция за наркотици. Единият от тях е настанен в болница с комоцио и счупена раменна лопатка без опасност за живота, а колегата му е с охлузни рани по главата и ръцете.

Двамата криминалисти отишли с кола в крайната махала на селото. Те, заедно с колегите им, трябвало да задържат четирима наркодилъри, съобщи за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Двамата от заподозрените се придвижвали с лек автомобил „Фолксваген". При опит да ги задържат полицаите били нападнати. Намесили се и други жители с дървени колове и пръти. Шофьор на камион МАН се опитал да прегази двамата полицаи. Единият от пострадалите произвел предупредителен изстрел със служебния си пистолет, който му бил отнет насила от нападателите.

Минути по-късно екипи на сектор „Специализирани полицейски сили" и от градските районни полицейски управления се притекли на помощ на колегите си. На мястото на инцидента били и служители на жандармерията в Пловдив. Задържаните са следени няколко месеца.

Единият от полицаите е настанен в болница "Свети Георги", без опасност за живота. Другият е прегледан и изписан за домашно лечение.

В ареста са задържани четирима наркодилъри, шофьорът на камиона и още четирима нападатели. По случая работи Окръжна прокуратура Пловдив.

Други новини от Пловдив