Напуснали ГЕРБ: БСП не могат да разчитат на нас
Напуснали ГЕРБ: БСП не могат да разчитат на нас / снимка: БГНЕС, архив

„В момента съм абсолютно независим. Решението си е мое и никой не ме е натискал", каза в „Здравей, България" по Нова телевизия Светлин Танчев, който напусна парламентарната група на ГЕРБ и в момента е независим депутат.

По думите му политическият живот в България позволява в общественото пространство да се пускат клевети, както тази за делото срещу майка му. На въпрос защо не напусне парламента, Танчев отговори, че като не сме съгласни с нещо, трябва да отстояваме позициите си. „Ако всеки нормален и кадърен човек замине от България, кой ще остане в страната", попита той.

„БСП знаят, че не могат да разчитат на нас", каза от своя страна Георги Марков, който също напусна ГЕРБ и сега е независим депутат. Той добави, че в момента на страната не й трябват парламентарни кризи.

Попитан източвал ли е ДДС, каквото дело е имало срещу него, той отрече и попита риторично: „Ако имах вина, дали щях да седя тук и в парламента".

„Бях много дребна риба, за да бъда контролиран. Аз показах колко съм зависим. За мен е най-добре да бъда мъченик, но не е така", добави още Марков.

„Изненада ме напускането на Красимир Стефанов", заяви Танчев и добави, че парламентарната криза се пренася и в бизнеса.

Попитани ще има ли нова парламентарна група и ще напуснат ли още хора, те отговориха, че нямат информация дали още хора ще напускат, но определено ще има такива. „Ще има и други хора като нас и тази група ще си дойде от само себе си", каза Марков.

Източник: NovaNews.bg