Напрежението напоследък било причина за оставката на Нешева
Напрежението напоследък било причина за оставката на Нешева / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Напрежението от последните било причина за оставката на Нешева
50337
Напрежението от последните било причина за оставката на Нешева
  • Напрежението от последните било причина за оставката на Нешева

Създалото се напрежение в последните дни е причина за оставката на шефката на здравната каса Нели Нешева, обяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев след срещата с нея. На срещата тя е поискала да бъде освободена от поста, който заема. Той обясни, че тепърва депутатите от управляващата партия ще решават дали да я приемат или не.

„По искане на г-жа Нешева се срещнахме, тя подаде своята оставка. Бяхме заедно с председателя на здравната комисия. Изказа мотивите, те са ясни - лични са. Както и тя сподели с нас, достатъчно напрежение се нагнети в обществото, което не носи никакви положителни резултати и за в бъдеще. Мотивът и причините, които нагнетиха обществото, според нас не са в бонусите. Причините са много по-дълбоки. В институцията, където се разпределят над 3 милиарда, интересите са много силни и засягат много хора. Това, че г-жа Нешева е по-остра в изказванията си и не е толкова диалогичен човек, лично ние го намираме като положително качество за председател на НЗОК", коментира Велчев.

Попитан дали всичко трябва да приключи с оставката на Нешева, след като нейна заместничка е взела по-голям бонус от председателя на НЗОК, Красимир Велчев отговори: „Предлагам да не коментираме кой колко бонуси е взел и защо. Ще разгледаме това като първопричина за оставката, но не е причината за създаване на напрежението".