/ БГНЕС
Напрежение заради блокирания от протести главен път Е-79
99634
Напрежение заради блокирания от протести главен път Е-79
  • Напрежение заради блокирания от протести главен път Е-79
Над четири часа продължава блокадата на главен път Е-79 край областния център Благоевград. Протестиращите срещу цената на горивата, цената на "Гражданска отговорност" и данъка на автомобила са категорични, че няма да освободят пътя, докато правителството не подаде оставка. Главният път е блокиран, както и обходът - третостепенния път през квартал Струмско-Долно Церово и Железница.

Протести и автошествия в цялата страна, блокади и тапи по ключови пътища

Е-79 протест блокада
БГНЕС

Образували са се километрични колони от чакащи автомобили. Хората, пътуващи по направлението Благоевград - Кулата, вече са изнервени търпението им е на привършване. "Опитваме да разчистим пътя, но хората отказват да си тръгнат", казват организаторите на протеста.

От Областната дирекция на полицията в Благоевград изпратиха писмо, с което уведомяват, че ще предприемат мерки по възстановяване на обществения ред, тъй като протестът е излязъл извън контрол и се превръща в с гражданско неподчинение. На главен път Е-79 все още има стотици хора, които нямат намерение да си тръгнат. Организаторите уверяват, че ще положат всички усилия да освободят пътя и няма да се наложи полицията да употреби сила. Същевременно автомобили от Сандански са се отправили  към ГКПП Кулата с намерение да спрат трафика и там.

Е-79 протест блокада
БГНЕС