Ново напрежение сред хотелиери от Слънчев бряг, приютили украински бежанци. След като в началото на седмицата те алармираха, че повече от 6 месеца не са получавали суми по програмата за настаняване бежанци, сега проблемът е друг, предаде NOVA

Хотелиери, приютили украински бежанци, заплашват с протести (ВИДЕО)

Одобрените суми, които имат да получават според списъците, публикувани на страницата на Министерството на туризма, не отговарят на очакванията им. Част от управителите твърдят, че парите, които ще получат са с близо 50% по-малко, от тези, които им се полагат.

Припомняме, че в началото на месеца министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви от парламентарната трибуна, че проверка на МВР е установила редица дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите. 

МВР е установило редица дублирани и фиктивни регистрации на украински бежанци в хотелите

Тогава стана ясно, че понякога се касае за хотели на един и същи човек, който няма как да не знае, че едно лице е регистрирано на няколко места. Има хотели, в които са настанени над 1,5 пъти повече хора от максималния капацитет, деца, които не са се родили и хора, които не са влизали в България.