Напрежение пред парламента в протеста на „Анонимните”
Напрежение пред парламента в протеста на „Анонимните” / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Напрежение пред парламента в протеста на „Анонимните”
58370
Напрежение пред парламента в протеста на „Анонимните”
  • Напрежение пред парламента в протеста на „Анонимните”

Безредици белязаха световния протест на "Анонимните" срещу управлението на правителствата, който се проведе в София. Един мъж е арестуван.

До напрежението се стигна, след като протестиращите нарушиха ограничението шествието им да спре до храм-паметника "Св. Александър Невски" и то продължи до сградата на парламента. Това накара и полицията да се намеси.

Недоволните замеряха Народното събрание със стъклени бутилки и различни предмети, а стъклата на една от охранителните кабини при сградата са изпочупени. Няма пострадали хора.

Чуваха се и скандирания "Бойко, Мафия", "Долу ГЕРБ" и "Върнете ни държавата, държавата е нашата", тъй като у нас протестът е насочен срещу сегашния начин на живот, демографската криза и ниското заплащане на труда.

Към охраната на демонстрацията се включиха и жандармеристи.

В шествието в София, което тръгна от НДК, се събраха около 1000 души.

Напрежение пред парламента в протеста на Анонимните
netinfo

Инициативата в София мина под надслов "Да свалим маските и да застанем пред каските", въпреки че дадоха пресконференция, на която да анонсират протеста, един от организаторите - Янаки Ганчев, отказа да даде изявление по време на самия протест. От брошура става ясно, че исканията са да се смени политическото статукво и да се разпуснат парламента и министерския съвет. Присъстващите заявиха, че искат да се свика Велико Народно събрание и дадоха срок до февруари, без да обяснят какво ще предприемат, ако това не се случи.  

Напрежение пред парламента в протеста на Анонимните
netinfo