/ Георги Димитров
За кратко бе спряно движението по бул. "Асен Йорданов", журналистка и пиар на министерство бяха нападнати
Напрежение и провокации възникнаха покрай форума на ГЕРБ в Тех парка заради протеста там.

Според пресцентъра на управляващите е имало двама провокатори на събитието, а пиар на земеделското министерство - Ася Попова, е била удряна от протестиращ, разкри в профила си в социалната мрежа пиарът на ГЕРБ Никола Николов.

От снимка в профила му става ясно, че част от протестиращите крещят с нецензурни жестове.
 

протест



Маскиран млад мъж пък е нападнал колежка журналистка, а от ГЕРБ веднага изразиха възмущение, че става въпрос за провокация, защото от партията не удрят жени. Според самата Полина Паунова младежи с баджове на партията са й изтръгнали телефона от ръцете. Според пиара на ГЕРБ тя е била нападната от същия младеж, удрял преди това и колежката му от ГЕРБ.

По повод недоволството на протестиращите, че не ги пускат да влязат на обществено място, от пресцентъра обясниха, че това е частно събитие, защото партията е платила за наем на Тех парка за провеждане на мероприятието си.

По-рано протестиращите срещу правителството блокираха за около 15 минути движението по бул. Асен Йорданов пред зала "Арена Армеец". Те направиха верига, с която искаха да попречат на актива на ГЕРБ

и на министрите да напуснат зоната на партийната пресконференция, която се проведе по-рано в двора на Тех парка. Полицията обаче се намеси, обгради демонстрантите и движението бе освободено.


Още по време на речта си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов специално обърна внимание на членовете на партията да не се поддават на провокациите на протестиращите, защото това им е целта.

МВР: 50 протестиращи спряха за кратко транспорта около Тех парка

Протестиращите освиркваха преминаващите автомобили, викаха "оставка", "затвор" и "предатели". По данни на полицията те са били около 50 души, като се е наложило униформените да регулират движението и да се погрижат за обществения ред, тъй като групата постоянно се е разхождала по пешеходните пътеки.
 

протестиращи пред Арена
Георги Димитров



Двама-трима от протестиращите се оплакаха, че са били нападнати и удряни и че част от снимачната им техника била счупена. В същото време те пък оставиха след себе си счупено предно стъкло на автомобил на "Шипченски проход".

Задържан е бил мъж без документи, уточниха от пресцентъра на МВР.

 

протестиращи пред Арена
Георги Димитров

счупен прозорец кола Арена
Георги Димитров


По-късно в позиция до медиите ПП ГЕРБ се разграничи от действията на групата провокатори.

"Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия. За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти. Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност. ПП ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“", заявяват от политическата сила.

счупен прозорец кола Арена
Георги Димитров