Нападнатите от агресивен пациент в бургаска болница разказват за кошмара
93681
Нападнатите от агресивен пациент в бургаска болница разказват за кошмара
  • Нападнатите от агресивен пациент в бургаска болница разказват за кошмара
Лекари и персонал в бургаската многопрофилна болница "Бургасмед" преживяха кошмарна нощ. Агресивен млад мъж във видимо нетрезво състояние нападна двама доктори и мъж от поддръжката на лечебното заведение, притекъл се на помощ.

Нападателят е 22-годишният Кирил Нойков от София, пристигнал наскоро като сезонен работник в Созопол. Малко преди 2 часа след полунощ той е доведен по спешност в болницата. Докаран е на носилка, в безпомощно състояние.

Агресивен пациент нападна лекари и персонал в бургаска болница

„Заварих пациента в безсъзнание. Когато започнах да го преглеждам, изведнъж скочи от леглото, започна да буйства. Обърна леглото, удари ме в корема няколко пъти. Повали ме на земята”, споделя д-р Александър Серафимов, един от потърпевшите.
 

Напоследък все по често се случват такива инциденти", казват лекарите в болницата.
Dariknews.bg

"Пиян ли беше, дрогиран ли... Според мен и пиян, и дрогиран - напълно съм сигурен. Не вярвам само от алкохола да се държи толкова агресивно”, казва Георги Коев, служител от поддръжката на МБАЛ „Бургасмед”, когото пациентът пребил с ритници и юмруци.  
 

"Нито аз, нито лекарите, сме предизвикали агресия на пациента", Георги Коев
netinfo

Беше нещо страшно. Нито аз, нито лекарите сме предизвикали агресията на пациента”, казва Георги Коев. В момента той е настанен в хирургията на болницата с фрактура на носа и хематоми по главата. В четвъртък ще бъде опериран.

„Докторите казват, че много лошо ми е счупен носът. Не знам колко време ще се възстановявам”, заявява той.

„Напоследък все по-често се случват такива инциденти. Пациентите идват, за да им помагаме, а накрая ни нападат. Не знам какво е отключило агресията на това момче. Можем само да предполагаме, че при всички положения е бил под влиянието на наркотици или алкохол. Поне така го описват колегите", казва д-р Владимир Македонски.

„Много от пациентите явно имат проблеми и със здравето, и на работа. Всичко това избива към нас. Нападат ни, обиждат ни. Искат веднага да бъдат излекувани, да им бъде поставена диагноза, което изисква време”, допълни медицинската сестра Хаджер Якуб.
 
Полицията разследва случая. Прегледани са записите от видеокамерите, а от нападателя вече е взета кръв за анализ, която ще установи количеството на алкохол и употребил ли е наркотични вещества.