Нападнатият с брадва свидетел по „Октопод в болница, охранява го полиция
Нападнатият с брадва свидетел по „Октопод в болница, охранява го полиция / снимка: Dariknews.bg, архив

Приеха в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен нападнатия с брадва свидетел по „Октопод", като се смята, че го охранява полиция.

От болницата потвърдиха за Дарик, че днес следобед е бил приет пациент с травми по тялото, нанесени с брадва. Оттам обясниха, че пациентът, който е докаран от тетевенско село, е приет в съзнание и без опасност за живота.

По неофициална информация пострадалият е бил охраняван от полицаи.

От ОД на МВР в Плевен отказаха коментар за присъствието на служители на МВР в района на портала на Спешно отделение в Университетската болница в Плевен.

В петък свидетелят по делото "Октопод" Пламен Устинов беше нападнат с брадва при битов инцидент в село Глогово, община Тетевен.

Сигналът за инцидента е подаден около 13:30 часа на телефон 112, като по първоначални данни става въпрос за междусъседски спор, който е бил подновен днес. По непотвърдена информация Пламен Устинов е счупил стъкло на автомобила на своя съселянин, след което той е взел брадвата и му е нанесъл удари в областта на главата.

Първоначално Пламен Устинов е бил настанен във филиала на Спешна помощ в Тетевен, където са били установени удари по главата и в областта на шията. По-късно той е бил транспортиран в болницата в Плевен за основен преглед и установяване степента на нараняванията му.

На мястото на инцидента в тетевенското село Глогово днес имаше засилено полицейско присъствие и наблюдаващ прокурор.
Пламен Устинов е основен свидетел по делото "Октопод". Преди три години след негови разкрития за заплахи от страна на Алексей Петров, на последния беше променена мярката за делото срещу него.

Устинов е вторият пострадал свидетел по делото „Октопод" за изминалите 24 часа.

При катастрофа в четвъртък загина друг основен свидетел по делото - плевенският банкер Георги Цветанов.