/ Gulliver/Getty Images
НАП е спряло общо 14 сайта, чрез които са били организирани хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта.

Това е станало с решения на изпълнителния директор на приходната агенция, издадени от края на май до сега. По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държавите Кюрасао, Малта и Филипините, но не и в България.

Министър Василев: Колосална е несъбраната сума от хазарт

След публикуване на решението, сайтовете посочени в него, следва да преустановят дейността си до 3 дни. Кои са те може да видите ТУК.

Ако след изтичане на този срок, онлайн платформите са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, то НАП сезира съда за издаване на разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд се публикуват в рубриката Онлайн хазарт в сайта на приходната агенция.

Държавата ще създаде регистър на хазартно зависимите

НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.