Намериха работа на Кадир Мехмед - ще чисти сняг
Намериха работа на Кадир Мехмед - ще чисти сняг / снимки: Община Симитли, DarikNews.bg, Разград

34-годишният Кадир Мехмед, който бе изтезаван в Гърция, няма да бъде настанен в социален дом, а при роднина, съобщи  директорът на „Социално подпомагане” Самуил Бюлент Мехмед.

Една от лелите на Кадир ще го приюти в дома си в Разград за седмица, докато родният му дом в село Голяма вода се ремонтира. Това ще стане с материали, осигурени от социалната служба, аработата ще се извърши от ремонтни групи по временната заетост към община Самуил. С дарения ще се осигури и част от обзавеждането. По време на работна среща на институциите днес в Самуил общински служител обявил, че предоставя диван, който не ползва, друг обещал завивки. За останалите вещи ще се отпусне целева помощ от 325 лв. от социалната дирекция. Кадир ще подпише и молба за отпускане на средства по фонд „Социална закрила”.

Водата в необитаемата къща ще бъде пусната още в понеделник, неплатените сметки за ток, който е спрян през 2003 г., са погасени по давност, останали само 0,36 лв., с целевата помощ ще се платят 35 лв. за присъединяване към мрежата.

Намериха работа на Кадир Мехмед  ще чисти сняг
netinfo


Кадир вече е записан на обществена трапезария, оттам ще получава безплатен обяд, а за закуска и вечеря има договорка с местен магазин, на който социалните служби ще възстановяват стойността на взетите от Кадир хранителни стоки.

Дърва за отопление осигури местното кметство, кметът Бейджан Ефраим поел ангажимент всеки ден да посещава Кадир, за да проверява в какво състояние, има ли нужда от нещо. С него ще работи и психолог от Центъра за социална рехабилитация в село Владимировци, той ще посещава Кадир два-три пъти седмично.

От общинската управа в Самуил пък са готови да го ангажират да работи в аварийните групи за зимно почистване.