Намериха двегодишно дете, загубило се край село Боровци
Намериха двегодишно дете, загубило се край село Боровци / cнимкa: Sofia Photo Agency

Полицейска акция по издирването на загубило се двегодишно дете завърши успешно. Повече от 65 души, 35 от които полицаи от РПУ в Берковица и от "Гранична полиция", издирваха заедно с 14 следови кучета от 17.45 часа снощи до 10.30 часа днес двегодишният Михо Р., съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

 

2-годишното момче от село Боровци, община Берковица, изчезна вчера около 17.45 часа. Сигналът в полицията подала 33-годишната майка на детето, която заявила, че синът й е напуснал в неизвестна посока бившият стопански двор на селото, където живеят.

 

Детето е намерено в безлюдна горска местност на три километра от селото, в близост до язовир "Огоста" и до железопътната линия Монтана – Берковица. То е в добро здравословно състояние и е контактно. Прегледано е от медицински екип и е установено, че няма следи от насилие.

 

Семейството на Михо Р. живее в помещение за отглеждане на животни в стопанския двора на село Боровци. То има още две деца – на осем месеца и на три години. Майката и бащата са от ромски произход и са безработни.

 

Инспектор от Детска педагогическа стая при РУ МВР Берковица е сигнализирал Отдела за закрила на детето за стартиране на процедура по настаняване на две от трите деца в специализирано заведение поради мизерните условия, в които живее семейството.