Намерено е второ тяло в околностите на София
Намерено е второ тяло в околностите на София / снимка: Sofia Photo Agency
Намерено е второ тяло в околностите на София
24912
Намерено е второ тяло в околностите на София
  • Намерено е второ тяло в околностите на София

Втори труп е намерен е околностите на София, съобщи за Дарик вътрешният министър Цветан Цветанов. Предполага се, че намереното тяло е на Иван Петров, по прякор Сапата. Това обаче предстои да се докаже, след като бъдат извършени ДНК експертизи.

Иван Петров-Сапата изчезна през април 2009 година. Името му се свързва с крупни кражби на автомобили. Смята се също така, че е доставил автомобил за отвличането на бизнесмена Киро Киров.

Ето какво каза министър Цветанов пред Дарик:

Открит е вторият труп. Предположението е, че по всяка вероятност това е трупът на издирвания Иван Петров-Сапата. Той е в неизвестност от април миналата година. Това е още едно доказателство за изключително бруталната и нагла организирана престъпна група, която беше разкрита по операция „Наглите" и „Наглите"2.

Как успяхте да откриете трупа?

Не бих искал да влизам в детайли. За нас е важно, че имаме още два трупа, които са допълнителни доказателства към цялостната организирана престъпна група.

Къде в покрайнините на София е намерен трупът?

На същото място, където вчера бе намерен Лефтеров. На мястото се извършват процесуално-следствени действия. Трупът ще бъде откаран за аутопсия. Има намерени още веществени доказателства, от които също ще бъдат направени съответните ДНК профили, дали ще могат да бъдат изведени, и всичко, което е необходимо, за да можем да бъдем по-аргументирани и с повече доказателства.

Действията на полицията са в рамките на разследванията по операцията "Наглите". Вчера край София, в землището на Железница, бе намерено тялото на 34-годишния Юлиян Лефтеров, който се издирва от 9 януари 2009 година. Лефтеров е бил регистриран в полицията за кражби на автомобили.