Наложиха забрана за тежкотоварните автомобили заради жегите в страната
Наложиха забрана за тежкотоварните автомобили заради жегите в страната / cнимкa: Sofia Photo Agency

Забрана за движение на тежкотоварни автомобили с маса над 20 тона беше въведена за пътищата в Шуменско. Температурите в региона вече надминаха 35 градуса.

Ограничението ще е в сила до 21.00 часа. Тежкотоварните автомобили трябва да изчакват на подходящи места извън пътните платна, за да не пречат на останалите участници в движението. Пътните отбивки са сигнализирани с необходимите пътни знаци и табели. В момента служители на полицията следят за спазване на забраната и движението на товарните автомобили.

Забраната за тежкотоварните автомобили е въведена и за пътищата в Хасковска област. В 15.00 часа термометрите в града са отчели на 35,4 градуса. Ограничението ще важи за всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на областта.

Ограничение има и за пътищата в Кюстендил и Благоевград. В района забраната е в сила от три дни заради високите температури.

Забраните за движение се налагат с оглед предотвратяване натоварването на движението и образуване на трайни деформации по асфалтовите настилки при повишаване на температурите.