Наказват санитаря, изхвърлил ембриони в контейнер
Наказват санитаря, изхвърлил ембриони в контейнер / снимка: DarikNews.bg, Благоевград
Наказват санитаря, изхвърлил ембриони в контейнер
51492
Наказват санитаря, изхвърлил ембриони в контейнер
  • Наказват санитаря, изхвърлил ембриони в контейнер

Дали санитарят от отделението по Патоанатомия Велин Ангелов, който изхвърли четири човешки ембриона в контейнер, ще бъде уволнен, ще прецени до дни директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Красимир Михайлов. Решението му ще бъде взето на базата на изготвен от вътрешно-ведомствена комисия доклад, който трябва да бъде готов до  21 март.

Най-вероятно Велин Ангелов ще бъде наказан с предупреждение за уволнение, тъй като има здравословни проблеми и една година до пенсиониране, подчерта директорът на лечебното заведение. Това е и първото провинение на Ангелов, посочи той. Санитарят признал, че неволно изхвърлил биологичните материали, заедно с други битови отпадъци.

Случаят наистина е много неприятен и болницата търпи много негативи, сподели д-р Михайлов.

Вчера сутринта на необичайната находка се натъкна клошар докато ровел в кофата за смет, която се намира в непосредствена близост до Отделението по Патоанатомия към МБАЛ-Благоевград. Първоначално бяха открити два ембриона, при повторен оглед бяха намерени още два. Касае се за два аборта, направени на 6-7 март, по медицински показания, допълни д-р Красимир Михайлов.