Най-големият пропуск на НС е поправката „Ванко 1”
Най-големият пропуск на НС е поправката „Ванко 1” / netinfo

Най-непростимият пропуск на Народното събрание за 2006 г. беше поправката на чл. 155 от Наказателния кодекс (Ванко 1). Цялата серия от действия и бездействия около това сложи сериозно петно върху работата на парламента за цялата година, заяви Георги Пирински за "Годината" на Дарик радио.

На въпрос кои са положителните страни от работата на парламента, Георги Пирински каза, че най-главното е приемането на еврозаконодателството. Тази година Народното събрание е приело 180 закона. Вярно е, че не трябва да се приемат толкова много закони, защото в хората се създава впечатление, че законите се приемат самоцелно, но не и за да се изпълняват, допълни председателят на Народното събрание.

Според Георги Пирински отварянето на досиетата трябва да бъде съобразено с националната сигурност. И другото важно нещо е да се провери дали хора, които в момента заемат ключови постове, са имали принадлежност съм Държавна сигурност.

Безспорно е нужно да има яснота в обществото дали публичните личности имат сътрудничество с бившите служби, заяви още председателят на Народното събрание.