Над сто коли затънаха в преспите между Русе и Разград
Над сто коли затънаха в преспите между Русе и Разград / netinfo

Над сто автомобила закъсаха по пътя Русе- Разград, съобщиха слушатели на Дарик затънали в преспите. Задръстването бе причинено от аварирал товарен автомобил между селата Писанец и Бъзън. Колони от коли почти пет часа стояха блокирани в снега, но е създадена е организация в русенските села Писанец и Бъзън за настаняване на гражданите.

Закъсалите на пътя Русе-Варна, се евакуират, увериха от областната администрация. Хората ще се настанят  в местните училища и детски градини, където е  осигурено отопление.  Три военни автомобила "Урал", високопроходимата бойна техника поема тази нощ евакуация на хора и закъсали автомобили.

Проходими при зимни условия са направленията Русе- Силистра и Русе- Бяла. Движението на леки и тежкотоварни коли става задължително с вериги. Третокласните пътища в областта са непроходими. Обмисля се вариант и за спиране на движението на автомобили и в град Русе, за да се улесни снегопочистването.

В областта без ток са селата в общините Русе, Сливо поле, Борово, Бяла, Ветово, Иваново, Две могили, Ценово и частично в град Борово. Екипи работят по отстраняване на авариите. Без вода са селата Широково и Ново село.