Над милион уволниха правителството
Над милион уволниха правителството / снимка: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова

1,053 милиона са събраните подписи за уволнение на правителството в кампанията „Аз съм европеец", съобщи председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при откриването на публична дискусия, организирана от ГЕРБ, ДСБ и СДС на тема „Политическа и управленска алтернатива за европейска България".

Един от подписалите заповедта за уволнение на правителството е червеният кмет на село Марчево, Гоцеделчевско, Розен Марчев. Той обясни, че е кмет на селото от 17 години, но през това време БСП не е направила нищо за съселяните му.

Марчев е подал заявление за прекратяване на членството си в БСП и минава в редиците на ГЕРБ.

Тези над 1 милион подписа доказват, че правителството продължава месеци след доклада да не предприема нищо срещу корупцията, в която беше обвинено, заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави:

„Стойността на всеки един индивидуален подпис е висока, защото той е даден от мислещи граждани, осъзнали волята си за промяна на обществото”.

От своя страна членът на Националното ръководство на ДСБ Петър Москов каза: „Ние считаме, че управлението на тройната коалиция е отговорно за провала на европейското членство на България. България е синоним на беззаконие, в България не влезнаха и продължават да не влизат милиарди безвъзмездни финансови средства. Считаме, че политиката на доходите е политика на дирижирана мизерия. Считаме, че спазването на закона не може да бъде наложено, когато отговарящите за това правораздавателни и органи на сигурността същност са перо от бюджета заплати на самата организирана престъпност”.

„Ние сме свидетели на едно пагубно управление. Тройната коалиция стигна тавана на своята некомпетентност. Страната ни е смазана, унизена. За нас е срамно, а и вече опасно да се живее в една държава, управлявана от това правителство. България се превърна в лоша марка, символ на корупция, некадърност и престъпни олигархични схеми, това ни казва подписката на гражданите, които са я подписали”, добави зам.-председателят на СДС Любов Панайотова.