Екатерина Захариева
Екатерина Захариева / БГНЕС
Над 5000 палестинци са завършили български висши училища, а в момента и нас се обучават само 22-ма, заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева по време на съвместно изявление с палестинския си колега Рияд Малки, с когото се срещна.

БГНЕС

Тя посочи, че би искала двете страни да са по-активни в областта на образованието. Миналата седмица Министерски съвет одобри Спогодба за сътрудничество в областта на образованието, науката, културата, младежта и спорта между България и Палестина в периода 2019-2024, припомни министърът и изрази надежда, че палестинското правителство ще приключи процедурата по съгласуването й, за да приключи и подписването й. Палестинският външен министър от своя страна посочи, че е убеден в перспективите на двустранните отношения.

БГНЕС

Над 1600 чужденци се обучават в Медицинския университет във Варна

БГНЕС

Екатерина Захариева и Рияд Малки потвърдиха позициите на България и Палестина, че трайното и справедливо решение на конфликта в Близкия изток е чрез директни преговори между Палестина и Израел и чрез две държави, които взаимно се признават.

БГНЕС