/ БГНЕС
Над 30 са задържаните на ГКПП Калотина, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Сред арестуваните за корупция са началникът на митническия пункт, митничари и гранични полицаи, както и такива, които в момента са били в почивка, а не на смяна.

"Наблюдаващите прокурори ще кажат на кого ще повдигнат обвинение. След всяка операция ставаме все по-добри и по-добри. Стиковката е на отлично ниво. Поредната операция го потвърждава това", похвали Иванов съвместната акция с участието на прокуратурата, МВР, Жандармерията, КПКОНПИ и Вътрешна сигурност. Заради арестите е било спряно движението и обработването на преминаващите автомобили през граничния пункт и от сръбска страна, но в момента, в който "дойдат хора, които да подменят задържаните, ще се възстанови работата", обеща Ивайло Иванов.

Ивайло Иванов Иван Гешев Калотина
БГНЕС


"Положителното е, че успяхме да запазим всичко в тайна до последния момент", подчерта главният секретар. 

Задържаха цяла смяна митничари на „Калотина“? (ВИДЕО)

"Това, което се случва, е , че се провежда разследване под надзора на спецпрокуратурата. Събрани са доказателства за ОПГ с корупционни действия. Прокурорите работят заедно с колегите от мвр, вътрешна сигурност, антикорупционната комисия. Поредната изключително мащабна организация", заяви и главният прокурор Иван Гешев.

Ивайло Иванов Иван Гешев Калотина
БГНЕС


"Всички служби съвместно с изпълнителната власт работим на изключително високи обороти, работим във всякакви направления, независимо дали ства въпрос за министри олигарси или за битова престъпност и корупция по високите етажи", подчерта главният прокурор.
 

Ивайло Иванов Иван Гешев Калотина
БГНЕС

Ивайло Иванов Иван Гешев Калотина
БГНЕС

Ивайло Иванов Иван Гешев Калотина
БГНЕС