Над 3 часа разпитваха Тодор Димов във Военна прокуратура
Над 3 часа разпитваха Тодор Димов във Военна прокуратура / снимка: Sofia Photo Agency

Бившият заместник-директор на полицията в Разград Тодор Димов бе разпитан в Софийската окръжна военна прокуратура за скандала Куйович. Той отказа да съобщи, дали е потвърдил изявленията си за МВР-чадър над наркоканалите.

Разпитът започна в 10.00 часа сутринта и продължи три часа. На излизане Тодор Димов отказа да говори каквото и да е по случая, като заяви, че военните прокурори са го накарали да подпише декларация, че няма да разгласява никакви данни по случая. Той отказа да отговори на въпроса дали е потвърдил изявленията си пред медиите.

След като бе освободен от длъжността заместник-директор на ОДП – Разград заради фалшивия паспорт на наркобоса Будимир Куйович Тодор Димов заяви, че главният секретар на МВР Валентин Петров е имал личен интерес към разработката на Куйович, и че МВР държи чадър над каналите за синтетична дрога.

На въпрос не се ли страхува, че ще му повдигнат обвинение и че ще стане единствената изкупителна жертва в този скандал между МВР и Куйович, Тодор Димов заяви, че все някой трябва да обере пешкира.

На всички останали въпроси той не пожела да отговори.

Засега не е известно дали главният секретар на МВР Валентин Петров или други лица ще бъдат викани в Софийската окръжна военна прокуратура за разпит.