Над 20 души се натровиха от ресторантска храна
Над 20 души се натровиха от ресторантска храна / cнимкa: sxc.hu

Над 20 души от Пазарджик се натровиха с храна, приготвена в един от най-големите пазарджишки ресторанти "Тракия". Всички те са били домакини и гости на празничен коктейл по случай годишнина от основаването на НУ "Отец Паисий" в Пазарджик.

Предполага се, че учителите и гостите на тържеството са получили хранително отравяне при консумацията на пилешко месо и пържоли. Няма опасност за живота на пострадалите. Част от тях са потърсили лекарска помощ и са преминали на медикаментозно лечение и инжекции. Всички са били с коремни болки, температура, втрисания и общо неразположение.

Сигнал за негодната за консумация храна е подаден от директорът на училището Динка Танчева в РИОКОЗ. Очаква се да бъдат взети проби и да се установи с точност каква е причината за инцидента. Ако бъде констатирано, че храната е била с влошени качества, на собствениците на ресторанта ще бъдат наложени санкции. Крайната мярка в такива случаи е заповед за затваряне на заведението.

През лятото 22 души в Пазарджик се натровиха с дюнери, а 11 от тях бяха приети в болница с диагноза салмонелоза. Тогава се установи, че причината е в неспазването на технологията на производство и използването на яйца при приготвянето на сосовете за дюнерите. Заведението за бързо хранене беше затворено и до днес не работи.

Новини от Пловдив