Над 100 ТИР-а са паркирани на летището в Стара Загора
Над 100 ТИР-а са паркирани на летището в Стара Загора / снимка: DarikNews.bg, архив
Над 100 ТИР-а са паркирани на летището в Стара Загора
49955
Над 100 ТИР-а са паркирани на летището в Стара Загора
  • Над 100 ТИР-а са паркирани на летището в Стара Загора

На Летище Стара Загора има паркирали около 120 ТИР-а заради забраната на Агенция Пътна инфраструктура, според която е преустановено движението на тежките коли с маса над 10 тона по републиканската пътна мрежа. Обсъжда се вариант на водачите да бъдат доставени топли напитки, каза пред Дарик областният управител на Стара Загора Недялко Недялков.

Няма постъпила информация за бедстващи шофьори, коментира още той. „Там колите престояват около 5-6 часа в по-нормална обстановка, но сега заради забраната се наложи да пренощуват на място. Снощи имаше около 100-120 ТИР-а- и наши, и чужди", отчете губернаторът.

За първи път Летище Стара Загора се използва като временен паркинг. Най-близкото място обаче, откъдето могат да се закупят топли напитки и храна, е кв."Кольо Ганчев", който е на около половин километър от летището, където няма заведение. „Аз ще разговарям с директора на летището, за да обсъдим възможността да се достави чай и топли напитки. Предстои да закараме и четири-пет химически тоалетни", обясни още областният управител на Стара Загора Недялко Недялков.