Над 1 млн. лв. са събрани от „Българската Коледа
Над 1 млн. лв. са събрани от „Българската Коледа / снимка: Sofia Photo Agency

1 076 320 лева е събрала до момента благотворителната инициатива "Българската Коледа", която се провежда за седма поредна година по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова. Миналата година по време на инициативата бяха събрани 2 229 305 лева.

По традиция в първия ден на Коледа се провежда благотворителен концерт в рамките на инициативата.

Със средствата, събрани в тазгодишното издание на "Българската Коледа", ще бъде подпомогнато лечението на 45 деца и ще бъде закупена медицинска апаратура за 11 клиники, пише БТА.

Сред присъстващите на концерта са държавният глава и съпругата му, председателят на парламента Цецка Цачева.

Режисьор на спектакъла е Маги Халваджиян. Сред участниците в него са Йордан Караджов, Графа, Дани Милев, Невена Цонева, "Бон Бон", Миро, Поли Генова, Анелия, Николина Чакърдъкова, които ще пеят в дует с журналисти от БНТ.

Набирането на средства за инициативата става с обаждане или с изпращане на SMS на номер 1117 за всички мобилни оператори и на телефон 0900 1117 за фиксираните абонати на Виваком, с което се дарява 1 лев. Дарения се правят и по дарителската сметка на кампанията в Обединена българска банка, в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay, както и директно с кредитни карти VISA и MasterCard.