Макс Хил и Борислав Сарафов
Макс Хил и Борислав Сарафов / Прокуратура на Република България
Националното следствие ще получи специализиран софтуер за противодействие на киберпрестъпността. Това договориха заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, който е директор на следствието, и Макс Хил, директор на прокуратурата на Англия и Уелс, информират от българската прокуратура.

По време на срещата бяха обсъдени перспективите за взаимодействие между двете институции. Сарафов и Хил поеха взаимни ангажименти за участия в съвместни проекти и обучения в сферата на борбата с престъпността, международен обмен при борбата с киберпрестъпленията, сътрудничество по конкретни казуси.

На 9 ноември единодушно прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Борислав Сарафов за втори мандат на поста директор на Националната следствена служба. За него гласуваха всички деветима присъстващи на заседанието. На 26 септември кандидатурата на Сарафов за втори мандат бе предложена от главния прокурор Иван Гешев и трима членове на Прокурорската колегия - Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев.
БТА/ПРБ