Калоян Паргов
Калоян Паргов / БСП - София
Паргов е освободен от длъжността председател на Градската организация на БСП-София
Със 125 гласа За, 41 Против и 2 въздържали се, Националният съвет на БСП наложи на члена на НС на БСП Калоян Паргов наказание - временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Паргов е освободен от длъжността председател на Градската организация на БСП-София.

По-рано през деня младежите от БСП – София се обявиха в подкрепа на Калоян Паргов.

"Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП", заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов. По думите му постоянно е съществувало такова подозрение.

„Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП - София и свършената работа“, обясни той

Според него тази атака ще дестабилизира организацията, след като през 2019-та година на местните избори БСП – София получи много добра оценка за резултатите – удвоен и отгоре броя на общинските съветници и само 20 000 купени гласа разделиха кандидата им за кмет от победата.

„При тези факти, колко състоятелни да са обвиненията в колаборация с ГЕРБ“, пита Паргов.

Той припомни едно гласуване през същата 2019 година на депутати от групата на БСП в подкрепа на Сотир Цацаров при избора му за председател на КПКОНПИ. Тогава повече от една трета от народните представители от „БСП за България“ гласуваха "За". А имаше официално партийно решение Цацаров да не бъде подкрепян.