При трагедията загинаха над 40 души
По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, делото на тежкия пътен инцидент на АМ "Струма", е възложено на екип от следователи от Национална следствена служба. Това каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Прокуратурата на Република България ще положи всички усилия за изясняване на случая и установяване на причините, довели до тежкото пътнотранспортно произшествие“. Това се казва в съболезнователен адрес до главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, изпратен от ръководството на ПРБ. В него се изразяват най-искрени съболезнования и съпричастност към скръбта на народа на Република Северна Македония.

На място е заместник-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов, под чието ръководство незабавно са започнати действия по разследването. Извършва се оглед на местопроизшествието. Провеждат се разпити на пострадали, настанени за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“.

Разследването ще бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-София и Върховната касационна прокуратура.

Вече са започнали действия по разследването, извършва се оглед на местопроизшествието.

Сигналът е подаден малко след 2 часа тази сутрин. На АМ “Струма“, около 31 км е самокатастрофирал автобус, в резултат на инцидента са загинали 46 души. Превозното средство е с регистрация на Р Северна Македония, се казва още в съобщението на полицията. Своевременно на място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. В резултат на бързите им действия седем души са транспортирани в болнични заведения за лечение.



 
БТА