Националисти и отцепници си разменяли „гнусни” смс-и
Националисти и отцепници си разменяли „гнусни” смс-и / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Националисти и отцепници си разменяли „гнусни” смс-и
49024
Националисти и отцепници си разменяли „гнусни” смс-и
  • Националисти и отцепници си разменяли „гнусни” смс-и

Заплашителни и нецензурни смс-и си разменяли по празниците депутати от „Атака” и отцепници от парламентарната група на партията, разказаха самите те. Отговорникът за партийната каса със средства за представителни нужди, която Волен Сидеров обяви за изчезнала, Петър Хлебаров, получил смс от заместник-председателя на националистите Десислав Чуколов с гнусно по думите му съдържания.
Чуколов отрече това да е вярно, но разказа, че друг негов бивш колега Борислав Стоянов му пратил съобщение със заплаха за убийство. Стоянов също отрече това да е вярно.

„Никой не ме е потърсил, тръгнаха направо по медиите да обясняват, че съм откраднал касата. На сигурно място е касата, няма да ви кажа къде. Не зная къде е, на сигурно място е касата”, лаконичен беше Хлебаров. „Не съм я откраднал. Аз я взех, за да се защитя, преди някой да я е взел с документите вътре, фактурите, за да каже, че липсват тези неща и аз съм виновен за тези пари, че липсват”, обясни още той.  

Бившият член на ПГ на „Атака” и вече независим депутат Петър Хлебаров разказа, че партийната каса е на сигурно място и ще я предаде като се разбере с парламентарния председател Цецка Цачева как да стане това.

Относно полученото телефонно съобщение Хлебаров каза: „Смс-ът е от Десислав Чуколов, пращал е и на други колеги, и на партийни активисти. Пише цинизми, гнусни неща. Не знам дали ме заплашва, той да каже”

„Не съм изпращал такъв смс”, категоричен беше Десислав Чуколов в кулоарите на парламента. „Мога да ви демонстрирам обаче от вашия телефонен номер да се изпрати смс на който и да е. Има такива неща, проверете в интернет”, заяви той. „Истината е тази - Борислав Стоянов ме заплаши с убийство на 25 декември вечерта. Това са смс, в прокуратурата са предадени. И телефонно обаждане получих от него в 4.30 ч. сутринта, в което той ме заплашва”, обясни още депутатът на „Атака”.

„Само ще кажа, че проблемите при Волен Сидеров и най-близкото му обкръжение, където вече е и Чуколов, от политически вече станаха медицински. Чуколов е този, който праща смс-и. Те са цинични, не бих казал, че са заплашителни. Аз му честитих празниците и му казах да спре да праща каквито и да било смс-и”, отговори на обвиненията самият Борислав Стоянов. Той е категоричен, че не е заплашвал с убийство Десислав Чуколов. „Това са такива глупости”, каза още той.