Национален протест срещу войната по пътищата организират тази вечер в София близки на загинали при пътни инциденти. Те ще проведат и шествие до пешеходната пътека на столичните улици "Шишман" и "Гурко", където миналата събота загина 15-годишният Филип, който бе ударен от автомобил, управляван от пиян шофьор.

Пиян шофьор блъсна и уби дете на пешеходна пътека в София

"Протест на всички, които са засегнати и искат да се променят нещата, е обявен от 18 часа в Триъгълника на властта, след което ще има шествие, след което ще има шествие до злополучното кръстовище. Моят призив е първо към всички съзнателни граждани, съпричастни към чуждото нещастие, защото не е само една човешка трагедия, тя е трагедия на цялото ни общество – тези граждани да не се отказват, защото те действат правилно и трябва да сме повече, да се наложим с правилните стъпки и действия над онези, които издевателстват и ни лишават от правото на живот", каза братовчедка на загиналия Филип.

Припомняме, че паметта му беше почетена снощи от граждани и близки на семейството, които се обявиха за доживотен затвор за пияни и дрогирани водачи.
Агенция "Фокус"