/ nova.bg
Очаква се интензивен трафик на румънски коли на влизане в България през граничните пунктове с Гърция и на излизане към Румъния. Това съобщиха от МВР.

Засиленият трафик е във връзка с почивни дни в Румъния от 1 до 5 юни. Главна дирекция „Гранична полиция“ е  създала организация за облекчено пропускане на румънските грРждани.

Трафикът е интензивен нa граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Видин“ и „Кардам“ за товарни автомобили.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Голямо облекчение за шофьорите: Вижте какви промени гласуваха в НС

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/„Липница“ и „Крушари"/„Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата" и ГКПП „Маказа" за леки автомобили на вход. 

През гранични пунктове  „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от МВР.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия, Република Северна Македония и Турция. 

В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
Рени Никифорова, БТА