/ БГНЕС

"Абсолютно съм удовлетворен", каза световният ни шампион по вдигане на тежести от първенството в Ташкент, Узбекистан Карлос Насар, който бе посрещнат подобаващо при завръщането си на българска земя.

България отново е на върха на щангите: 17-годишният Карлос Насар грабна световна титла (СНИМКИ)

Роднини, приятели и фенове приветстваха Карлос на летище "София". 17-годишният Насар е много щастлив от златния си медал в двубоя, но и от световния рекорд, който записа в изтласкването.

Карлос Насар
БГНЕС

"Благодарен съм на треньорския ни състав, на семейството ми, на президента на българската федерация по вдигане на тежести и на всички, които са помогнали за подготовката ми. Медалът го посвещавам на семейството ми и на целия треньорски щаб", заяви щангистът.

"Аз този световен рекорд съм го поставял не веднъж на тренировка и се надявам в бъдеще да поставяме все повече рекорди. Надявам се на Европейското първенство, което предстои, да направя световен рекорд и в двете движения. Наистина много добре бях подготвен за Световното (Карлос даде същия сборен резултат, с който представител на Китай спечели златния медал в категория до 81 кг на Олимпиадата тази година в Токио, Япония). Това е резултат на тренировки, дисциплина", каза Карлос Насар.

Карлос Насар
БГНЕС

Поради специфика на регламента относно квотите в щангите за Олимпиадата в Токио, Карлос пропусна игрите това лято.

Карлос Насар
БГНЕС

Световният шампион Насар подчерта, че е устремен изключително много към атака на златен медал на Олимпийските игри в Париж през 2024-а.

Карлос Насар - момчето, което подобри европейски рекорд по вдигане на тежести

"Карлос реализира това, което е правил и резултатът е налице", коментира треньорът на националния ни тим по вдигане на тежести Иван Иванов, относно представянето на Насар.

Карлос Насар
БГНЕС


 

БГНЕС