На изборите ще се купят 1 млн. гласа, предупреди Яне Янев
На изборите ще се купят 1 млн. гласа, предупреди Яне Янев / netinfo

Лидерът на РЗС Яне Янев очаква на предсрочните избори да има покупко-продажба на около 1 млн. гласа.

В предаването „Здравей, България" по Нова телевизия Янев заяви, че още днес ще се срещне с вътрешния министър и ще подадат сигнал, дълъг повече от 15 страници, в който се съдържат конкретни факти и конкретни имена.

„Ще представим имена на търговци на гласове, които са били контингент на полицията, но са оставени необезпокоявани години наред", заяви Яне Янев. „Това не е спорадично действие на група хора, а е масово явление. Всички партии без изключение се занимават с купуването на гласове", добави Янев.

Той очаква на тези избори само от Турция да има повече от 100 000 фалшиви гласа.

„Голяма част от изселниците имат по две имена. Голяма част от тях ще дойдат тук за Байрама. Така с техните турски имена ще бъде гласувано оттам, без да са физически на място, а те ще гласуват оттук с българските си имена", обясни Янев.

Второто направление, по думите му, е схема, при която масово се купуват гласове чрез определени групировки, които финансират кампании. Лидерът на РЗС очаква в Перник да има „рекордно купуване на гласове".

Друг пример за купуване на гласове са „организираните мрежи", централно наблюдавани от политическите партии чрез наблюдателите и застъпници.

Източник: NovaNews.bg