Н. Младенов: Когато опозицията не знае какво да прави, иска вот на недоверие
Н. Младенов: Когато опозицията не знае какво да прави, иска вот на недоверие / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Н. Младенов: Когато опозицията не знае какво да прави, иска вот на недоверие
55483
Н. Младенов: Когато опозицията не знае какво да прави, иска вот на недоверие
  • Н. Младенов: Когато опозицията не знае какво да прави, иска вот на недоверие

Външният министър Николай Младенов смята,че не евродокладите трябва да са предмет на дебат в парламента, а мерките, които се предприемат след критиките. От парламентарната трибуна той заяви, че докладът на Европейската комисия оценява цялата ни държава.

По думите му всеки път, когато опозицията не знае какво да прави „иска вот на недоверие”, какъвто избраниците обсъждат в момента. Младенов акцентира върху констатацията в доклада, че нашата страна има най-много дела за забавено правосъдие в съда по правата на човека в Страсбург.

„Искам да припомня нещо от 2008-а година. България страда от епидемия от отвличания, която изобщо не помага на реномето й, докато Европейската комисия се подготвя да обяви, че спре милиони евро от субсидията за най-новия члена на Европейския съюз. Това е вестник „Таймс, 2008-а. Това е най-ниското падане, до което ние като общество, достигаме”, заяви министърът.

„Защото всички виждахме „Порше”-та и другите коли, с които се движеха т.нар. получили субсидии от европейските фондове, които впоследствие бяха спрени, но никой не виждаше кой носи отговорност за злоупотребата със средства, как малки семейни хотелчета се превръщаха в небостъргачи с казина. Парите изтичаха в посока, в която всички виждахме, но не смеехме никой да каже”, добави още от трибуната в парламента Николай Младенов.