26-годишният Живко Кючуков, който беше заснет да рита възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, е настанен за лечение в Центъра за психично здраве. Младият мъж е диагностициран с шизофрения. Това обяви говорителят на апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

„Преди седмица е започнало досъдебно производство по случая. Предприети са незабавни действия по установяване на лицето. Към настоящия момент той е на лечение в Центъра за психично здраве. Назначили сме експертиза за състоянието му, която трябва да бъде готова до седмица“, обясни Григорова. По думите й извършител е разпознат от разпитаните свидетели.

Производството, което се води е за тежко умишлено престъпление, което се наказва с до 10 години лишаване от свобода.

Състоянието на пострадалата жена е стабилно. Виолета е оперирана преди три дни. След намесата на лекари, бургазлийката е с няколко метални шини в бедрото. „Все още изпитва болки. При падането е счупила бедрената си кост. Възстановяването ще отнеме до половин година“, обясниха от УМБАЛ – Бургас.

На 9 май около 15.20 часа в бургаския комплекс "Изгрев" на автобусна спирка мъжът безпричинно е съборил на земята 72-годишната жена. При падането тя е получила счупване на таза. Камери са записали случая. Видеото бе разпратено до медиите от община Бургас.