клиника болница
клиника болница / Thinkstock/Getty Images
Много тежко остава състоянието на двамата мъже, пострадали при катастрофата между автомобил и товарен влак в района на село Ковачево в събота. Това каза пред „Фокус“ началникът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев.
 
И двамата пострадали са с тежки политравми, фрактури на крайниците. „Интубирани са и са поставени на командно дишане. Засегнати са голяма част от техните органи – глава, гърди, корем и крайници. Трудно е да се даде прогноза за тяхното възстановяване на този етап. Към момента подобрение на състоянието им няма“, уточни д-р Вълчев.
 
Лекарите правят всичко възможно, за да ги стабилизират и да подпомогнат тяхното възстановяване.

 Жена загина, двама са ранени в кола, пометена от товарен влак

Жена загина на място, а двама мъже бяха тежко ранени, след като автомобилът, в който са пътували, бе блъснат от товарен влак в събота. Катастрофата е станала на жп прелеза в село Ковачево, област Пазарджик. Въпреки звуковата сигнализация и спуснатите бариери колата е заобиколила и е опитала да премине през линията, но била пометена от влака, пътуващ от Пловдив към София.

Загинала е възрастна жена – на 70 години, от град Белово. Автомобилът е бил управляван от нейния син – на 43 години, също от Белово. Той е оцелял, след като при удара изхвърчал от возилото. С тях е пътувал и съпругът на жертвата. Двамата мъже са откарани в болницата в Пазарджик в много тежко състояние.