Мъж загина при катастрофа край Варна
Мъж загина при катастрофа край Варна / DarikNews

Мъж на 61 години e загинал, а петима души са ранени при тежка катастрофа снощи край Варна, съобщиха за Дарик от КАТ. Инцидентът е станал в района на местност Харамията. Той е предизвикан от челен сблъсък на два автомобила. Ранените в катастрофата са настанени в болница с фрактури, но без опасност за живота, информират от Пътна полиция.

Трима души са загинали през изминалото денонощие в страната при 15 тежки пътно-транспортни произшествия, съобщи пресцентърът на МВР. Ранени са общо 15 души. В София през денонощието са станали 95 леки и четири тежки катастрофи, при които има четирима ранени.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, но са преобладаващо мокри, съобщава пресцентърът на МВР. Дъжд вали в областите Благоевград, Ловеч, Плевен, Русе, Велико Търново, Монтана, Кюстендил и Добрич.

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден, Кочериново - Рилски манастир. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Забранено е движението за товарни автомобили с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март. Заради свлачище е забранено движението на товарни автомобили през Дюлинския проход.