Мъж се обади на тел. 112 да благодари на снегопочистващи фирми
Мъж се обади на тел. 112 да благодари на снегопочистващи фирми / снимка: Impact Press Group, архив

Жител на луковитското село Торос е телефонирал на 112, за да изкаже благодарност към фирмите, ангажирани със снегопочистването. За необичайното обаждане информират от пресцентъра на областната администрация в Ловеч. Такова нещо не се беше случвало, ахнали от спешния телефон в момента на обаждането.

Републиканската пътна мрежа в региона е проходима при зимни условия, въпреки непрекъснатия почти 24-часов снеговалеж, увери директорът на Областното пътно управление инж. Георги Грозданов. Снегопочистващите машини навсякъде се движат по график, почистват и опесъчават участъците, като същевременно не са допуснати задръствания, няма и закъсали автомобили.

И през следващите дни фирмата, ангажирани със зимното поддържане, ще бъдат на разположение за работа. 743 км е републиканската пътна мрежа в областта.

Още през октомври комисия от представители на областна администрация, пожарната, Пътна полиция и ДАИ е извършила проверка на готовността на фирмите, ангажирани с поддържане на участъците от републиканската пътна мрежа, преминаваща през територията на Ловешка област, при усложнена зимна обстановка.

Резултатите от проверката тогава са показали, че техниката е изправна, с необходимото допълнително техническо оборудване и пригодена за движение в сложни метеорологични условия, доставени са достатъчно количество инертни материали за първоначално посрещане на зимата, създадени са и необходимите условия за живот и комуникации на служителите в опорните пунктове в областта.