Мъж с маска на Спайдърмен пусна пеперуди в парламента
Мъж с маска на Спайдърмен пусна пеперуди в парламента / снимка: БГНЕС
Мъж с маска на Спайдърмен пусна пеперуди в парламента
70846
Мъж с маска на Спайдърмен пусна пеперуди в парламента
  • Мъж с маска на Спайдърмен пусна пеперуди в парламента

Неизвестен мъж влезе в парламента и разпръсна в кулоарите 5 кутии с пеперуди. Човекът  бе с маска на Спайдърмен на лицето и отказа да отговаря за действията си на журналистически въпроси.

Веднага след като отвори кутиите и пеперудите полетяха из Народното събрание, мъжът се отправи към изхода, където бе задържан от служители на НСО.

Засега не е ясно как мъжът е успял да влезе в сградата на парламента, по покана на кой депутат, и какво е искал да каже на народните избраници с акцията си.

Социалистът Петър Курумбашев, чието име бе замесено в акцията, отрече да има нещо общо с пуснатите пеперуди в парламента. Той коментира, че това вероятно е провокация на някое предаване.

„Да не търсим някакви символи кой какъв е. Сигурно има място за много представители на различна флора и фауна в парламента. Всеки може да си направи своите сравнения. Нямам представа за този човек с маската, само го видях като се разхождаше", добави червеният депутат.

Курумбашев отрече информацията, че той е внесъл една от кутиите, когато е дошъл сутринта на работа. „Като влизах носех куфар, тъй като днес пътувам", обясни Петър Курумбашев.

Във връзка с пуснатите пеперуди в Народното събрание заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев припомни искането на опозицията да се въведе задължителен психотест за народните представители.

„Някакви сродни души се събират в парламента. Когато казах, че трябва да се минава на психотестове, явно, че са станали толкова много. Аз чух от проф. Гайдарски, че той със сигурност знае, че 8% трябва да минат психотестове. Явно, че тези хора привличат сродни души. Това вече не е парламент. Това е зоопарк или нещо друго. Аз също обичам животните, те са много красиви, но нека всяко животно да си знае мястото. Аз обичам лъвове, пуми, това значи ли, че трябва да ги докарам в парламента", коментира Велчев.

„Много разчитам на хората, които охраняват парламента и затова настоях за психотест, защото самите охранители са ми казвали, че не могат да проверяват народни представители. Вие виждате, че някои от тях ходеха с пистолети", припомни още Красимир Велчев.

Мъж с маска на Спайдърмен пусна пеперуди в парламента
netinfo