Мъж преби 2-годишно дете, полудял заради приятел длъжник
Мъж преби 2-годишно дете, полудял заради приятел длъжник / снимка: Dariknews.bg

Мъж преби 2-годишното дете на приятелката си след скандал в центъра на Бургас. От стреса момиченцето си е прехапало езика и е болницата със сътресение на мозъка.

Инцидентът е станал в района на кооперативния пазар "Краснодар". Мъжът е задържан, за случая са сезирани и социалните служби в Бургас.

От полицията уточниха, че 40-годишният Иван Ненов се вбесил заради пари, които имал да получава от приятел и необосновано се нахвърлил върху детето.

В края на ноември миналата година Ненов спечелил от телевизионна игра "Фолксваген голф 5". За да го докара в Бургас, потърсил помощта на свой познат. Преди 4 дни двамата потеглили към София. Договорили се Ненов да продаде колата на приятеля си за сумата от 12 000 лева. Изготвено било генерално пълномощно пред софийски нотариус и сделката станала. Мъжът отстъпил правата си върху фолксвагенаа и зачакал уговорената сума.

Между двамата обаче се създало напрежение, защото упълномощеният обявил, че сумата от 12 000 лева пада на 9500 лева. Преди време самият Ненов бил взел назаем пари от партньора си и той сега си ги приспаднал от дължимата сума за колата.

В деня на инцидента Иван видял на пазара "Краснодар" приятелката си Божанка, с която живеел на семейни начала, с 2-годишната й дъщеря Димитринка, да говори с майката на длъжника. Възрастната жена работи като продавачка на пазара. Силно афектиран от неполучената пари и отношението на приятеля си, Ненов нападнал детето. Ударил го няколко пъти с юмрук по главата и обяснил, че ще продължи с побоите, докато не си получи 12 000 лева за автомобила.

Междувременно пристигнали полицаите от Първо РУ и го задържали.

Приятелката му обяснила, че преди скандала Иван е употребил алкохол. Пробата с дрегер отчела 1,59 промила.