Нападателят е носил в себе си отвертка, нож, джобно ножче, пръчки и спрей
Служител на Столичната община беше напръскан с лютив спрей от възрастен мъж, който отказал да спазва новите правила за разходка в парковете.

Нападателят е задържан и срещу него е образувано бързо производство за хулиганство. Той е носил в себе си отвертка, нож, джобно ножче, пръчки и спрей.  

„Към нас се приближи възрастен мъж, който видимо не беше съгласен с правилата на парка. Започна да ни псува и обижда. Казваше, че е данъкоплатец и той ни плаща заплатите. Аз лично смятам, че той имаше за цел да се заяжда с нас. Извади лютивия спрей и ме напръска“, разказва потърпевшият служител.

Директорът на „Аварийна помощ и превенция“, към Столичната община Красимир Димитров разказва, че е получил сигнала за инцидента веднага. Пристига на мястото след две минути. Тогава извършителят вече бил задържан, благодарение на бързата реакция на служителите на реда.

„Според нас господинът е дошъл да се заяжда абсолютно умишлено. Направена му е забележка, тъй като той е бил и без маска. Помолен е учтиво да не влиза в пререкания и да не нарушава зоната, на което той отвръща, като вади спрей и пръска служителя в очите. Опитал се е да извади и отвертка срещу другия колега“, разказва Димитров.