Мъж нападна полицай при проверка
Мъж нападна полицай при проверка / снимка: БГНЕС
Мъж нападна полицай при проверка
21962
Мъж нападна полицай при проверка
  • Мъж нападна полицай при проверка

Мъж е нападнал полицай при проверка на пътя Плевен-Ловеч, съобщават от пресцентъра на МВР. 48-годишният нарушител е задържан за 24 часа, след неизпълнение на полицейско разпореждане и опит за саморазправа със служителите на реда.

На 24 септември около 18.30 часа автопатрул от Първо управление на МВР-Плевен подал сигнал със стоп палка на лек автомобил „Опел Вектра", движещ се към село Брестовец, но водачът не спрял. Нарушителят е спрян след преследване на около 2 км след селото в посока към Ловеч.

От „Опел"-а излязъл ядосан мъж и тръгнал към полицейските служители, не изпълнил и разпорежданията да се върне в колата. Единият от униформените произвел предупредителен изстрел във въздуха със стоп патрон със служебния си „Макаров", мъжът продължил да върви към полицаите и затова бил прострелян в глезена на десния крак. Оказана му е лекарска помощ, няма опасност за живота му. Установено е, че нападателят е 48-годишен мъж от ловешкото село Славяни и е баща на неправоспособния 22-годишен шофьор на „Опела"-а. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата и са внесени в Районен съд-Плевен за отношение по Указа за борба с дребното хулиганство.