Мъж е с опасност за живота след катастрофа в Търговищко
Мъж е с опасност за живота след катастрофа в Търговищко / cнимкa: Dariknews.bg, архив

Мъж пострада след сблъсък на четири автомобила в Търговищко. Инцидентът е станал днес в община Търговище - на първокласен път I-4 (София - Варна).

Правоспособна 54-годишна жена от с. Бистрица, област София, управляваща лек автомобил „Фиат Пунто", причинила катастрофата. Тя не съобразила скоростта на движение с релефа на пътя и интензивността на пътното движение. На ляв завой при наклонено спускане изгубила контрол над управлението на автомобила, навлязла в лентата за насрещно движение и блъснала последователно движещите се там лек автомобил „Шкода" с добричка регистрация и товарен автомобил „Фолксваген" с плевенска регистрация. След това лекият автомобил „Фиат" е ударен странично от лек автомобил „Форд" със софийска регистрация, управляван от 54-годишна водачка от Луковит.

В резултат от пътно-транспортното произшествие е пострадал возещият се на предна дясна седалка в лекия автомобил „Фиат" мъж на 56 години, от село Бистрица. Той е настанен в МБАЛ-Търговище с тежка черепно-мозъчна травма, с множество фрактури на гръден кош и дясна ръка, с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.