Мюфтията заяви, че не е бил сътрудник на ДС
Мюфтията заяви, че не е бил сътрудник на ДС / netinfo

В специално изявление главният мюфтия Мустафа Хаджи заявява, че никога не е бил щатен или нещатен служител, сътрудник или доносник на Държавна сигурност /ДС/, нито на други служби или полицейски структури.

До 10 ноември 1989 г. многократно съм бил търсен и привикван като заподозрян и обвиняван за това, че проповядвам ислямските ценности, морал и богослужебна практика, и в тази връзка съм бил разпитван, но не като доносник, а като опасен за тоталитарния режим елемент, посочва Мустафа Хаджи в изявлението по повод на информация в електронна медиа.

Главният мюфтия пише, че писмено и устно е давал информация за религиозна дейност, свързана и имаща отношение само и единствено с него, но не и с други лица.

Признавал съм и съм давал показания за това, че съм водил богослужения и съм проповядвал в джамии, но по никакъв повод не съм намесвал други имена.

В заключение той подчертава, че винаги е работил и занапред ще работи в полза на мюсюлманите и за развитието на ислямската религия.

В бъдеще, както беше и в миналото, ще ръководя мюсюлманската вероизповедна общност съобразно законите на страната и изискванията на нашата религия и ще работя за духовното извисяване и развитие на българските мюсюлмани, посочва главният мюфтия.