Мъртвец продавал на разградския пазар четири години
Мъртвец продавал на разградския пазар четири години / снимкa: DarikNews
Починал през 2004 г. търговец до миналия месец е ползвал търговско помещение на разградския общински пазар. В началото на всяка година управата на общинското предприятие "Общински пазари" преподписвало анекс към договора с трето лице, на което е преотдадена търговската площ, основният документ обаче е на името на мъртвеца.

Четири поредни години е подновяван договор за ползване на магазин, изготвен на името на починал през 2004 г. търговец. Това съобщи изпълнителният директор на "Общински пазари" - Разград Деяна Колева. Тя е на този пост от месец, нарушението установила при проверка на документацията на търговското дружество със 100% общинско участие. По думите й още приживе мъжът преотдал помещението на трето лице. Основният документ обаче остава на името на мъртвеца.

В "Общински пазари"-Разград предстои одит от Националната агенция за приходите, но вътрешната проверка установи и други груби нарушения, съобщи Колева.

Нейният предшественик на поста Йордан Атанасов бе освободен от длъжност с решение на Общински съвет – Разград заради лошо управление. Кметът Денчо Бояджиев и областният управител Наско Анастасов обжалваха уволнението му, съдебните инстанции все още не са се произнесли. Междувременно новият Съвет на директорите прие Правилник за вътрешния ред, търговците се обявиха против новите порядки и призоваха към смяна на ръководството заради ограниченията, които им налага.