Мъглата създаде хаос на летищата в страната
Мъглата създаде хаос на летищата в страната / снимка: Sofia Photo Agency

Заради мъглата сутринта започна с проблеми за много от желаещите да пътуват със самолет. Летищата във Варна, Горна Оряховица и Пловдив не функционираха, заради недостатъчната видимост, аерогарата в София – функционираше само за излитащи самолети. Единствено на летището в Бургас през целия ден излитаха и пристигаха самолети.

От сутринта на от летище София са излетели три самолета: един – по редовен полет за Берлин в 8.30 часа, и малко по-късно – два чартъра. Отменените полети бяха общо 18 излитащи полета, от които седем планово. Отменени бяха и 16 полета на кацащи самолета, като от тях осем планово. От обяд обаче обстановката на летището започна да се нормализира за хилядите чакащи за полет, след като видимостта започна да се увеличава. Тогава авиокомпаниите започнаха да изпълняват планираните полети.

Само три самолета са излетели и от летище Пловдив. Самолетите са били с туристи и са отлетели за Бристол и Ист Мидлънд (Великобритания) и Копенхаген (Дания). Това е станало по обяд, когато видимостта край аеропорта се е подобрила. По-рано летище Пловдив спря са приема самолети заради мъглата.

Летище Бургас функционираше нормално при зимни условия почти през целия ден. Летище Варна бе отворено въпреки мъглата, тъй като все пак видимостта бе значително увеличена в сравнение с ранните часове на деня.

На летището в Горна Оряховица също няма достатъчна видимост за излитане и кацане на самолети.