МВР търси съдействие от хората за разследване на хулиганските прояви на пътя
МВР търси съдействие от хората за разследване на хулиганските прояви на пътя / БГНЕС, архив

МВР със спешни мерки - извежда униформените по пътищата и ще търси съдействие от хората при разследване на хулигански прояви на пътя.

„Реорганизирахме доста дежурни части в страната. Реорганизираме в момента постове, които се охраняват от служители с полицейски правомощия", каза директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.

По думите му реакцията на полицаите в такива ситуации е изключително бърза, но без свидетелски показания на очевидци няма как да се докаже вината на хора като биячите от Околовръстното на София или замесените в инцидента на бул. "Черни връх" вчера.

Двама обвинени за хулиганство и лека телесна повреда за побоя на "Черни връх"

Служителите на МВР действат изключително бързо в случай на хулигански прояви на пътя, каза още шефът на Главна дирекция „Национална полиция".

В разследването на такива инциденти обаче е необходимо съдействие от страна на очевидци, защото без свидетелски показания "няма как да се докаже вина на такива нагли хора" по думите му.

Междувременно стана ясно, че е имало проблем и със събирането на свидетелски показания за вчерашната катастрофа и последвал бой на бул. "Черни връх". Очевидци са отказали да съдействат на разследването в първите часове след инцидента, каза говорителят на Софийска районна прокуратура Стефан Милев.

Шофьорите, участвали в побоя над мъж на "Черни връх", проговориха (ВИДЕО)

"В първите часове имаше тотален отказ да се дават показания, включително и от самите участници в събитията, и от пострадалия, който първите няколко часа беше отказал да контактува с органите на 4-то районно", добави той.

От прокуратурата обясниха, че по отношение на вчерашния инцидент са образувани две досъдебни производства. Едното е срещу неизвестен извършител за самото произшествие, при което е нанесена средна телесна повреда на Веселка Василева:

"Това е прераснало в една много неприятна хулиганска свада. Била е възприета от множество граждани, включително и деца, които са минавали в близост".