/ Снимка: Дарик, архив
Двама души са задържани след инцидент на пътя в района на Ябланица около 10.30 часа, съобщават от пресцентъра на МВР.
 
Пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите от дербито Левски-ЦСКА, са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор.
 
ЦСКА победи Левски във вечното дерби

Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си. От инцидента няма пострадали, има нанесени материални щети. Хората са потърсили помощ в РУ-Ябланица. В района на Тетевен е засечен единият от автомобилите и са задържани двамата мъже, пътуващи в него.
 
Предприети са действия за задържането на останалите участници в инцидента.

Полицията установява и обстоятелствата около инцидент на магистрала "Тракия". Според данните на органите на реда по време на движение от автомобил били хвърляни камъни по бус, който го задминавал. От инцидента е потрошено стъкло на буса.

Левски ЦСКА
БГНЕС

По-рано бе съобщено, че автобусът на фен клуба на „Левски“ в Панагюрище е бил засечен от коли в района на Вакарел на автомагистрала „Тракия“ и изпотрошен с камъни.
 
Томи Наплатанов, пътник с автобуса, обясни пред Фокус, че от автомобилите са излезли около 30-40 души, които са хвърляли камъни по автобуса и са изпочупили стъклата. „В автобуса има и деца, като по чудо няма пострадали“, коментира Наплатанов.
 
Той допълни, че автомобилите са били с хасковска и старозагорска регистрация, а излезлите от тях мъже са били с качулки. Наплатанов обясни, че са подали сигнал на телефон 112.
 
 Предприети са действия за установяването на извършителите, както и на всички обстоятелства около случая, съобщават от МВР.

Левски агитка
БГНЕС

Преди началото на мача при проверки на СДВР са задържани общо 13 души. Двама от тях са заловени с наркотици, други осем носели забранени предмети и вещи (пиротехника, нож и маска), трима отказали да изпълнят полицейско разпореждане, държали се грубо и арогантно.

На стадиона не са допуснати да влязат и други 27 зрители във видимо нетрезво състояние. Спрямо тримата, проявили грубо и арогантно поведение, ще бъде приложена разпоредбата по чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия.

ЦСКА агитка
БГНЕС

Агенция „Фокус“